T.C. Uitgeest | Waldijk 2, 1911 MJ Uitgeest | 0251-311977 | info@tcuitgeest.nl

Padel

Bouw eerste padelbanen in de IJmond

De bouw van de eerste padelbanen in de IJmond bij Tennisclub Uitgeest zijn een feit. Op 6 juni ondertekenden voorzitter Peter Kransberg, penningmeester Martin Wiegers en Serge Bos, directeur van Rekre Sport, de overeenkomst voor de bouw van twee padelbanen. De bouw gaat van start op 9 juli. Naar verwachting zijn de banen in de maand oktober klaar, waarna kennis gemaakt kan worden met padel, de snelst groeiende racketsport van Nederland. Op zaterdag 27 oktober vindt van 13:00 tot 17:00 uur de feestelijke opening plaats in het bijzijn van burgemeester Wendy Verkleij en een aantal topspelers.

De aanleg van de padelbanen is het resultaat van zorgvuldige voorbereidingen waar een stemming onder eigen clubleden aan vooraf ging. Het idee om een tennisbaan waarvan de grasmat moest worden vervangen om te bouwen tot twee padelbanen, werd met open armen ontvangen. “De zes tennisbanen die overblijven zijn ruim toereikend voor het ledenaantal”, aldus Peter Kransberg. “We willen echter ook in de toekomst een aantrekkelijke tennisclub blijven voor jong en oud. We kijken daarom vooruit en gaan met de tijd mee. Het is een unieke kans voor TCU om de club een extra impuls te geven.” Met de komst van padel geeft de tennisclub invulling aan de behoefte van leden aan meer variatie van activiteiten op het park. Twee tennistrainers zijn inmiddels gecertificeerd om padeltraining te geven. “We hopen eveneens dat we met deze verbreding van het sportaanbod nieuwe leden mogen verwelkomen.”

De sport padel

Padel is de snelst groeiende racketsport in Nederland. Het is een mix van tennis en squash en toegankelijk voor een breed publiek. De techniek is relatief snel aan te leren. “Omdat padel in een kooi wordt gespeeld, ontstaan er snel leuke rally’s met een hoge funfactor”, vertelt Kransberg. “Het is vooral een heel tactisch spel waarbij onderhands wordt geserveerd. We nodigen iedereen uit om eens een clinic te volgen en kennis te maken met deze sport. Dan kan iedereen voor zichzelf zien hoe leuk het is.”

Ben je nieuwsgierig? Check de rest van onze site voor meer informatie en contactgegevens. 

Onderstaand een overzicht met de activiteiten die gepland staan vanaf de openening tot einde van het vierde kwartaal 2018.

De agenda met clinics/activiteiten:

Feestelijke opening

De officiële opening van de padelbanen door wethouder Sport van Uitgeest, dhr. C. Beentjes samen met twee van onze jongste tennisleden, vindt plaats op zaterdag 27 oktober van 13:00 tot 17:00 uur. Er staat een leuk en gevarieerd middagprogramma gepland met demonstraties van topspelers, clinics en heel veel gezelligheid.